magamról

 
Már gyermekkoromban lenyugöztek Jacques-Yves Cousteau víz alatti élovilágot bemutató filmjei, azonban úszni szinte felnott fejjel tanultam meg barátaim segítségének és kitartásának köszönhetoen. Mélyebb vizekre akkor merészkedtem, amikor elhatároztam, hogy búvárkodni fogok. Eloször PADI OWD majd UEF AOWD búvárminosítést szereztem Németországban, illetve itthon.
 
Gyakorló apukaként fontosnak tartottam, hogy lányomnál már kisbabakorban kialakuljon a vízhez való kötodés. Az elso és talán legfontosabb lépés ehhez, hogy három hónapos kora óta eljárunk vele babaúszásra. Már az elso alkalommal ámulatba ejtett, hogy a csöppségek mennyire élvezik az oket körülvevo közeget és mennyire otthonosan mozognak benne.
 
Lenyűgözőnek tartom azt az élményt, ahogy az ember a vízben, mint az egyik leg öszetettebb közegben mozog. Legyen babaúszásról, úszásedzésről vagy szinkronúszásról szó, ezt a mozgást szeretném képeimmel visszaadni minden fanatikus vízrajongónak.
 
Róka Róbert

 

 
Díjak:
 
- A magyar Divecenter.hu búvárportál 2008. áprilisi hónap képe versenyén az „UW-Shopping” c. képem 2. helyezést ért el a „Humor”-kiíráson.
 
- A német Unterwasser búvármagazin 2006. júliusi fotóversenyén 9. helyezés a „nem kacsa” című képemmel
 
- A német Unterwasser búvármagazin 2006. augusztusi fotóversenyén 2. helyezés a „Letűnt idők csontváza” c. képemmel
 
- A német Unterwasser búvármagazin 2007. februári fotóversenyén 7. helyezés „Vonalak” c. képemmel
 
- Az Ausztrál Technikai Búvárok 2007. évi fotóversenyén (OZTek’07) Újonc Roncs kategóriában a Letűnt idők csontváza c. képem 3. helyezést ért el, valamint a Halálos fegyver c. képem dicséretben részesült
 
- Az USA-beli Wetpixel internetes búvárfotós magazin 204. számú kiírásában, melynek mottója Roncsok volt, a Letűnt idők csontváza c. képem első helyezést ért el.
 
- A magyar Divecenter.hu búvárportál 2008. márciusi hónap képe versenyén a „Halálos fegyver” c. képem 2. helyezést ért el.
 

 

 
Publikációim:
 
- „Az első szerelem - avagy "roncsderbi" az S-57-nél”, Submarine búvármagazin (2006. VII. évfolyam 5. szám)
 
- „Merül a baba...”, Submarine búvármagazin (2008. IX. évfolyam 3. szám)